Op 22 juni zal voor het derde jaar op rij de Wielerronde van Hoevelaken worden gereden. Dit jaar voegen we weer nieuwe elementen toe aan de Wielerronde. Hierbij de belangrijkste punten voor de op een rij, ik hoop dat je er een mooi stukje van kunt maken.

Onderdeel van het Vallei- en Eemklassement

Net als voorgaande edities is de Amateur wedstrijd voor KNWU-licentiehouders onderdeel het hoofd onderdeel van de wielerronde. De wedstrijd wordt gereden in de Sportklasse (M) en Nieuwelingen (M), beide klasse zijn onderdeel van het Vallei- en Eemklassement. Dit is een nieuw klassement, het is een samenwerking tussen de wielerrondes in de regio Vallei en Eem én WV Eemland. Onderdeel van het klassement zijn: De Ronde van Nijkerk, Ronde van Barneveld, Wielerronde Scherpenzeel, Wielerronde Hartje Baarn en Wielerronde Woudenberg. De leider van het klassement rijdt in een gele leiderstrui. Per wedstrijd zijn punten te verdienen die meetellen in het klassement.

Meer informatie: www.valleieneemklassement.nl

Toertocht

Ook lokale wielerliefhebbers zonder KNWU lidmaatschaap kunnen deelnemen aan de Wielerronde van Hoevelaken speciaal voor hen is een toertocht van 85km over de Veluwe. Deelnemers stappen op en eindigen bij sportcafé de Slag. Deelnemers van de toertocht kunnen mee doen aan de wedstrijd ‘Snelste Hoevelaker’. Die wedstrijd start op het Van Aalstplein en bestaat uit 3 rondes over het wedstrijdparcours. Vanaf 18+ kun je aan de wedstrijd deelnemen, deelname aan de toerttocht is vanaf 12 jaar. Deze toertocht vervangt de Funklasse wedstrijd die de afgelopen twee jaar onderdeel was van de Wielerronde.

Nieuw parcours

Het wedstrijdparcours voor de “Snelste Hoevelaker”, de sportklasse en de nieuwelingen loopt dit jaar niet meer door de winkelstraat. De start/finish is de Oosterdorpsstraat ter hoogte van het Meervelderf. Vanuit daar gaat de route via de Stoutenburgerlaan naar de Frans Tromplaan en de Oosterdorpsstraat. Het parcours is de originele route die ook in de jaren 80 werd gereden.

Parcoursen bekijken: www.wielerrondevanhoevelaken.nl/parcours/

Van Aalstplein

Net als andere jaren is er een Dikke Banden Race voor de jeugd, zij rijden de vertrouwde ronde om het Van Aalstplein. Op grasveld rond de muziektent zijn activiteiten voor kinderen en er zijn verschillende eet- en drinkkraampjes. Voor het voormalig gemeentehuis komt een podium waar een DJ voor de extra sfeer zal zorgen. De prijsuitreikingen zullen op het podium plaats vinden net als optreden van Arno Mijnten en Tim van Leijenhorst tijdens het avondprogramma.

Alle activiteiten zijn daarmee van het dorpscentrum verplaatst naar het Van Aalstplein. Omwonende worden persoonlijk per brief geïnformeerd met aanvullende informatie.

Inschrijvingen zijn geopent

De inschrijvingen voor alle onderdelen zijn geopent.

KNWU-leden kunnen zich hier inschrijven:
https://mijn.knwu.nl/calendar/events/8764

Inschrijven toertocht en Dikke Banden Race:
https://inschrijven.nl/form/2024062251179-nl

Dit inschrijving zijn geopent dus wil je deelnemen aan dit prachtige evenement schrijf je dan snel in!

Voor meer informatie kijk op:
www.wielerrondevanhoevelaken.nl